Pääsiäisreissu Etelä- Suomeen

Vuoden 2019 toinen useamman yön pakureissu osui pääsiäisen pyhille. Suunnattiin katsomaan miten kevät oli edennyt etelä rannikolla. Ja veljet.. Oli nimittäin jonnin verran pidemmällä kuin Etelä- Karjalassa. Meillä oli vielä lunta maassa useampi sentti ja Hangon keskustassa kasvoi talojen pihalla 5cm nurmikko. Ei siis tarvitse taaskaan lähteä merta edemmäs kalaan edes tämän asian tiimoilta.Hanko

Ajeltiin hienossa kevät kelissä Lappeenrannasta kohti Hankoa. Kiemurreltiin ohi helsingin ja pidettiin tauko jonkun huoltoaseman pihassa tien numero 51 varrella.

Hankoon johtavan tien varrella ajeltiin erikoiskuljetuksen perässä. Erikoiskuljetuksen kyydissä oli joku isohko teollisuuspönttö. Kärrissä oli ohjaavia akseleita vaikka muille jakaa, mutta pönttö oli kuitenkin sen verran kapea ettei saattuetta ollut. Jossain kohtaa tietä ylitettiin ratakiskot. 5m noiden kiskojen jälkeen erikoiskuljetuksen kärristä räjähti rengas joltain akselilta. Tunsin pamauksen oman autoni sisällä vaikka etöisyyttä oli noin 80m. Väläyttelin pitkiä valoja mutta kuski ei huomannut. Tai sitten ei ollut kiinnostunut. 240w valoteho pitäisi kyllä välkkyä aika kivasti keskellä päivääkin, mutta en tiiä huomaako sitä peileistä kirkkaalla kelillä.
Otin etäisyyttä ja väistelin piikikkäitä kumin palasia joita tippui kärrin uumenistä aina Hangon keskustaan asti. Auto jatkoi satama alueelle ja me käännyttiin Tulliniemen rannalle. Löydettiin hyvä leiripaikka johon suunniteltiin palaavamme kuvailupiston jälkeen.

Oli tarkotus suunnistaa eräälle hiekkasärkälle kuvaamaan auringonlaskua. Paikka osoittautui kuitenkin yksityisalueeksi merkityksi ja en halunnut kenenkään mieltä pahoittaa. Joten lähdettiin takas Hangon keskustan suuntaan.

Kuinka ollakkaan, metsän siimeksestä tuli näkyviin tiiliseinä jossa paistoi sirppi merkki. Hieraisin silmiä että mikäs apaja tämä on ja kurvattiin katselemaan lähempää.

Jatkettiin kohti Tulliniemen rantaa. Talojen pihoilla tosiaan kasvoi 5cm nurmi. Todella hämmästyttävä näky kun meillä Etelä- Karjalassa vielä oli muutamia senttejä lunta kotonta lähtiessä.

Asetuttiin Tulliniemen rantaan taloksi mäntyjen väliin. Jotain majoittumiskieltoja oli, mutta tuossa kohtaa vuotta ei vielä tullut ketään valittelemaan parkkipaikkojen tuhlaamisesta. Joten ei muuta kun Peroni pullosta korkki irti ja nauttimaan kevään ensimmäisestä reissusta.

Lämmintä oli useampi aste jo, mutta pelkässä tuulitakissa oli kieltämättä vähän viileä olo.

Oli aika korkata toinen Peroni. Aloin pikkuhiljaa taas päästä jyvälle tästä touhusta. Arki kiireet oli jo kaukana takana. Rahti ja lautta laivoja tuli Hangon satamaan useampia ja niiden liikkeitä oli loppujen lopuksi todella rentouttavaa seurata aina kaukanta mereltä asti.

Koti iltavalaistuksessa.

Ranta reilusti auringonlaskun jälkeen.

Aamulla nautittiin hetki merimaisemista, jonka jälkeen suunnattiin kohti Turun moottoritietä.Nauvo – Nagu

Turun motarilta ajettiin sivuun Paimion ABC:n kohdalta saariston suuntaan. Näin metsäläis Karjalaisena oli ihan jo hienon näköistä ajella Turun moottoritietä aakeiden laakeiden keskellä.

Älönsaaressa käytiin syömässä Airiston SPA:n pihassa. Tuon SPA:n mäkeen ei kannata talvisaikaan mennä syncroa huonommalla ratkasulla. Melkosen jyrkkä pihamaa.

Nauvon lautalla mentiin yli ja toisen puolen lauttalaiturin jälkeen vedettiin autot parkkiin ja suunnistettiin mäelle.

Seuraavaksi oli määrä etsiä yöpaikka. Tämä osoittautui normaalia hankalemmaksi toimenpiteeksi. Parin tunnin haahuilun jälkeen päädyttiin Nauvon kaljarannalle.

Sittemmin sama paikka on nimetty uudelleen Framnäsin uimarannaksi.Padva

Nauvon jälkeen ei ollu enää varaa lähteä eteenpäin, joten suunnattiin takasin kotiinpäin. Mutta yksi hieno leiripaikka oli vielä löydettävä. Se löytyi Padvasta.

Leiri- naapuri kertoi että rannalta on noista lätäköistä välillä saatu kampeloita.

Halusin yhden hienon auringonlaskun tälle reissulle. Tällä rannalla se saatiin. Steppailin olut kädessä ympäri rantalätäköitä kompositioita etsien.
Muutamia mielestäni toimiviä löysin.

Padvalta lähdettiin ajelemaan kotiin päin.

Hieno ja rentouttava reissu taas takana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s