Haukkavuori

Haukkavuori sijaitsee Sarajärven koillisnurkassa Rautjärven kunnassa. Maakunnan korkeimpana kohtana kallion laki on 171m merenpinnan yläpuolella ja vajaat 80m Sarajärven pinnan yläpuolella.

31.10-1.11.2020

Halloween kuutamon ja aamu usvien perässä Haukkikselle yhden yön pisto.

Kuutamo pysytteli hyvin pilvien takana ja aamulla tuuli niin että ei ollu usvalle juuri mahollisuuksia. Kuitenkin kun aamun aurinko nousi pilvi verhon yläpuolelle, alkoi maisema näyttää melko hyvältä aamupalaa syödessä!4-5.4.2020

Tällä kertaa käytiin Haukkavuorella kahtena peräkkäisenä iltana sattuneesta syystä.

Lähdettiin kahdella autolla Pohja-Lankilan kautta sillä ajatuksella, että käydään Torsajärven päässä kattomassa rantapaikka ja minä saatan jäädä vielä kyttäämään tähtikuva mahdollisuuksia pitkälle yöhön Haukkavuorelle.

Oli käynyt pieni ristiin ymmärrys kohteesta. Kaveri oli menossa Hukkavuorelle ja minä Haukkavuorelle ja oli täten valinnut vain asvaltilla ajettavan, hiukan matalan golffin ajokikseen. Jouduttiin siis ajamaan Torsan päästä todella surkeaa hiek.. mutatietä Sarajärven suuntaan. Golffista poksahti öljypohja puhki tien loppupuolella ja se oli jätettävä sinne.

Jatkettiin minun autolla perille ja haettiin golffi pois seuraavana päivänä.

Makkaranpaistovälineissäkin oli pieniä vastoinkäymisiä. Lauantaina unohettiin trangian polttoneste kotiin. Käveltiin takasin nuotiopaikalle, kun aikaa kerran oli reilusti. Sunnuntaina onnistui kaikki vallan hienosti.

Sunnuntain väriloisto oli vertaansa vailla.

Lauantaina väriä oli huomattavasti vähemmän. Aurinko laski paksun lumikuuron taakse ja viimeset värit jäi sen takia syttymättä.23.03.2018

Talvi pyrähdys Jannen kanssa. Tällä kertaa kallion alle Sarajärven jäälle. Olin varautunu sääennusteen, noin -5 pakkas asteeseen.
Puiden alettua rutista illalla, alko olla selvää että ennuste ei ole pitäny paikkaansa. Autolla mittari näytti noin -20 pois lähtiessä.

Ensimmäisten askelien jälkeen jäälle saavuttua kuului raju humaus. Lumen päällä oli ilmeisesti hiukan koholla oleva ohut jääkerros joka rojahti alas lunta vasten isolta alueelta kun tallasin siitä läpi.
Sen verta säikytti että allekirjottanut oli mahallaan hangessa silmän räpäyksessä.

Näkymät oli hyvinkin arktiset.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s