Van traveller?

Minä

Olen 25v valokuvaamista, vuoristotrekkailua, pakettiautomatkailua, hiihtoa, laskettelua/vapaalaskua ja kalastusta harrastava jantteri Lappeenrannasta.

Armeijan jälkeen vuonna 2016 sain jostain päähäni että tahdon alkaa harrastaa jotain todella hienoa.
Olin pari kertaa aiemmin käyny Norjan puolella maisemia katsomassa ja jotain kuviakin ottamassa. Heräsi ajatus että onkohan tuon Lyngenin alueen vuorille joku joskus kiivennyt…
Nettiä selailtuani useemman viikonlopun olin intoa täynnä kuin ilmapallo. Tuohan on ulkoilmaharrastajien mekka!

Aloitin treenata intensiivisesti hullun kiilto silmissä. Moni jolkottelee vyölaukun tms kanssa vuorilla mutta minä tahdoin olla erilainen nuori ja kiivetä ylös koko kuvauskalusto selässä. Aerobista kuntoa ja jalkojen voimaa oli saatava rutkasti lisää.

Sain kesän ajaksi pätkätyön jonka avulla keräsin rahat ensimmäiselle pohjosen yksin reissulle joka sijoittui syksyyn. Reissulla koin todella vahvan sysäyksen harrastuksen suuntaan epäonnistumisen kautta. Oli todella vahva tunne yksin laskevaa aurinkoa katsellessa 800 metriä jäämeren yllä vuoren rinteellä, että tämä harrastus ei ollut mikään yhden vuoden kokeilu.

Kaksi reissua tein alkuun henkilöautolla ja mökissä majoittuen. Myöhemmin hankin itelleni vakituisen työpaikan ja rakensin itelleni liikkuvan tukikohdan neliveto pakettiautoon.
Elämä on muuttunu aikalailla täysin auton rakentamisen jälkeen. Nimenomaan parempaan suuntaan.Auto

Reissuautona toimii omavalmiste matkailuauto VW transporter 2,5tdi syncro(4×4) pohjalle rakennettuna.

Tavaratila on rakennettu omia tarpeita silmällä pitäen. Ruoka-aine allergioitten takia en ole kamalan innokas lueskelemaan Norjalaisia tekstejä elintarvikepakkauksista. Otan suomesta jääkaapin ja pakastinlokeron täyteen ruokaa ja sillä määrällä on tähän mennessä pärjännyt noin viikon putkeen rajan toisella puolen.

Kaikkien tarvittavien akkujen lataus onnistuu joko 12v suoraan akusta usb tai tupakan sytkäri pistokkeen kautta, tai 230v invertterin kautta defan sisätöpselistä. 800w mikro toimii myös, kun maltillisesti käyttää.

Sisälämpötilaa saa talvella säädeltyä ilmalämmittimen avulla. Kesällä ajamalla varjoon ja availemalla ikkunoita ja ovia. Ilmastointia ei ole. Tuleepahan käytyä uimassa kesällä.