Kattokorotus

Edellisen sisustamallin aikana kyllästyin kyykkimiseen täysin.
Uusi sisustamalli toi rutkasti apua ongelmaan ja olinkin siihen tyytyväinen.

Jonkun aikaa on mielessä pyöriny ajatus katon korottamisesta. Sattui löytymään suhtkoht halvalla ambulanssin raato ja projekti starttasikin aivan yllättäen!Antti ottamassa voimanpesää irti

Sitten puukkoa saumaan. Pitkät sivut oli suhtkoht helppoja taas, mutta kulmat tuskaa.

Paljastu että kattokorokkeen ulko ja sisäkuoren välissä on aika taljon tavaraa. putkikehikko, joka oli liimattu kiinni ulkokuoreen ja jostain se oli myös kiinni sisäkuoressa. Kehikossa oli kiinni myös sähkökeskusta yms. Kehikon jalat katkastiin rynnäkkösahalla.

Kuuppa irti kaikkialta muualta paitti takareunasta. Takareuna oli kaikkein vaikein veisteltävä. Kiskouran liimat ja takakulmat oli leveää palkoa ja kaarevat muodot söi muutamankin veitsen terän.

Sweet victory. Kuuppa pesty suurimmista lioista.

Ajateltiin säilyttää työvalot. Heijastinpinnat vaan oli päässy aavistuksen huonoksi. Yritettiin entrata noita kromimaalilla, mutta toistaseks todella huonoin tuloksin. Katsotaan mitä keksii näille vielä, vai korvaanko ne vaan uusilla myöhemmin. Lamppuja näillänäkymin tulossa kuitenkin 6kpl ja hintaa suurinpiirtein 50e kpl.

Liimasaumojen putsausta ja muut töryt irti. Takana oli joku raitisilma puhallin, muualla teräspaloja ja erinäisiä vaahtomuovipalasia. Antennien keinomaitakin kuparilevyjen muodossa.

Sitten ylimääräset reiät umpeen

Reikien paikkauksen, pinnan hionnan ynnä muitten putsailujen jälkeen testisovitus ja hahmottelu, kuinka liimaus tullaan tekemään.

Sitten saha heilumaan. Reikä maksoi yhden poikittaispalkin katossa. Ei aiheuta toimenpiteitä vielä korin veltostumisen osalta.

Kuuppa paikoilleen keskelle ja liiman levitys sisäpuolelle. Seuraavana päivänä levitettiin vielä ulkopuolelle teipin avulla täyte sauma. 7 tuubia sika 221:stä meni yhteensä. Kuormallinojen ja pölkkyjen avulla kyljet lyttyyn liimaa vasten yöksi.

Taka ja etupuolella reilusti säilytystilaa.

Takavalo kehys kuupassa oli neljällä ruuvilla kiinni hyvinki hennosti. Massa saumaus sillekkin.

Maalarilla käyty, LA antenni asennettu ja kattovalokin pääsi takasin paikoilleen. Ja tällä kertaa niin että valo ei tule tuulilasista sisään. Vaikuttaa kummasti ajomukavuuteen 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s