Kymijoki

Pitkä viikonloppu käsillä ja tankki on täynnä. Kädet vapisee, on pakko poistua kaupungista.

Muutaman kerran olen Kymijoella käynyt kalassa ja jopa saanut saaliiksi yhden säyneen. Vieläkään en omista mitään hyvin uppoavia perho välineitä, eikä oikeen ole vieläkään hajua mistä pyytää ja mitä, mutta tällä kertaa aion näistä asioista ottaa selvää ajan kanssa.Siikakoski

Torstaina lähdin töiden jälkeen kotiin nukkumaan päikkärit. Asetin tavotteeksi saada siimat veteen klo 20 ja myöhästyin 5 minuuttia. Hyväksyttävä suoritus minusta.

Ostin itelleni kuusi tuntia aikaa koluta Siikakosken luvan kalastusaluetta. Aloitin Ruhavuolteelta ja laskeuduin pikkuhiljaa alaspäin.

Parin tunnin kalastelun jälkeen alkoi tuntua siltä, että muutaman minuutin tauko ei välttämättä tekisi huonoa ajatuksen juoksulle.

Harjottelin hetken itteni kuvaamista. Nakkasin kameran telelinssin kanssa kalliolle jalustalle, asetin intervalli kuvausasetuksiin 60kpl kuvia 10sek välein. Tarkennus kallion reunaan ja eikun viskomaan. Ekasta 60 ruudun erästä yksi kohtuullinen jäikin talteen!

Höntiäisiä lentelee jo veden pinnassa niin suuria määriä että kameralla on haasteita tarkennella pilven läpi laskevaa aurinkoa vasten.

Urbaania perhokalastusta.

Kello alkoi lähestyä puoltayötä. Kokonkoskella käännyin ympäri ja heittelin muutamassa kohdassa vielä. Klo 23:30 löin pillit pussiin ja lähdin etsimään yöpaikkaa.
Flakanäs

Yöpaikka löytyi Flakanäsin ulkoilualueen uimarannalta.

Aamulla lähdin kävelemään niemenkärkeä kohti. 30m ennen kärkeä yllätin joutsenen nukkumasta. Se tuijotti silmä kovana hetken ja sitten jatkoi unia. Siirryin vielä hiukan lähemmäksi.

Tuli aamu pieru ja linnun pää nousi taas.

Hiippailin pois joutsenen luota.

Muutama muukin niemen kärki rivissä.

Länsipuolella suurehkoja kiven murikoita rannassa.

Pillit pussiin ja tappamaan aikaa pikku maakunta kierrokselle. Jätkät oli lähdössä töitten jälkeen ajelemaan minun luo mutta siihen oli vielä puoli päivää aikaa.

3/4 kuutiota puuta mahtu mukaan sängyn alle tälle reissulle.

Historian havinaa tien varrella.Pyhän Henrikin Kirkko

Pyhtään kirkonkylällä sijaitseva keskiaikainen kivikirkko oli ensimmäinen pysähdys maakuntakierroksella.Savukosken silta

Seuraavana tuli vastaan Savukosken museosilta.Ruotsinpyhtään Ruukki

Kolmas pysähdysValkmusa

Seuraavana kurvasin Valkmusan luonnonpuistoon Moronvuorelle. Ensimmäisen sadan metrin jälkeen havahduin. Keskellä tietä makasi kyy. 40cm harmaa, sahalaita kuvioinen.

Hienoja metsäosuuksia ja kallioita oli pitkin polkua. Ja miljoonia hyttysiä.

Nuotiopaikan mökki.

Moronvuoren tunneli

Näkymiä Moronvuoren päältä

Maakunta kierros jatkui takaisin Siikakosken suuntaan odottelemaan kavereita.

Hyvät näkymät matkanvarrella uudelle moottoritielle.

Kävin odotellessa kuvia läpi Ruhavuolteen parkkipaikalla.

Autossa istuskellessa kuulosti, kuin joku yrittäisi tunkea autoon sisään. Tikka hakkasi päätään auton vieressä olevaan kantoon. Kuva jäi ottamatta kun kerkesi lähteä karkuun reppua tonkiessa.
Puukiipijöitä oli myös lähipuissa.Kuovinkallio

Jätkät saapui. Lähdettiin suunnistamaan prisman kautta Kuovinkalliolle. Sieltä pitäisi löytyä loppureissun leiripaikka.

Kun leiri oli pystyssä, oli aika keskittyä olennaiseen.

Tällä kertaa saunottiin lainateltassa. Koirateltassa. Löylyt oli kylläkin todella napakat ja terävät ainakin meidän, hiukka korkeitten lauteitten kanssa.

Ruoka paussi ja iltavalon ihmettelyä

Metalliosien väristä päätellen, sopiva lämpötila alkoi olla saavutettu.

Ja reissuhan ei olisi mitään ilman uintipulahdusta, oli kyseessä sitten meri, järvi tai joki. Vesi oli yllättävän lämmintä. Kuulopuheitten perusteella 13 asteista.

Aamulla lähettiin tutkimaan lähiympäristöä. Vähän matkan päästä löytyikin ihan eri näkösiä maisemia.

Jetti seurue kaahasi ohitse

Siirryttiin hetken kalastelun ja maisemien kattelun jälkeen takasin leiriin lounaalle.

Saunateltan takana puskassa oli rantasipin pesä. Neljä munaa ja lintu välillä oli siinä myös. Kamerakalusto oli valmiina asetuksia myöten vieressä siltä varalta että lintu pöllähtää pesäänsä.

Kuinka ollakkaan, kalliolta rymisteli alas peura melkeen meidän leiriin asti. Pysähtyi noin 15-20m saunateltan taakse ja tuijotti. Tämmöstä tuuria ei olekkaan eläin kuvailuihin vielä sattunu aikasemmin.

Paikalle ilmesty koskenlaskija porukkaa edellisen yön aikana. Mukavaa porukkaa ja rupateltiin niitä näitä pitkin päivää. Sain tarkat ohjeet hyvistä kalapaikoistakin ja päätettiin ottaa vielä yksi lupa ja lähteä illansuussa koluamaan joen vartta.

Hienoa polkua meni pitkin joen vartta. Saavuttiin Ahvionkoskille. Todella hieno paikka. Toveri perhokalastajaan törmättiin ja kertoi että yhden särjen oli saanu. Muillakaan ei siis järin vahvasti menny.

Ilta alkoi hämärtyä entisestään ja olin saanu ohjeeksi olla auringonlaskun aikaan eräällä niskalla kokeilemassa. Suunnattiin kiireenvilkkaa takasinpäin.

Hetki kalasteltiin ja ei mitään eloa missään. Mutta ilta oli hieno. Ei valittamista.

Vielä viimeset heitot leiripaikan kalliolta. Saalis saldoksi jäi täydellisen pyöreä nolla tälle reissulle. Tämän jälkeen paineltiin saunaan.

Sunnuntai aamuna alettiin purkaa leiriä palasiksi ja kävästiin vielä Kuovinkoskella kuvaamassa leirinaapureitten koskenlaskua.

Kajakkien sijaan hiukan rennommilla välineillä tämä lasku. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s