Juhannus Porissa

Varsinainen Juhannus vietettiin Sannin kanssa Porin ympäristössä kiipeillen, lenkkeillen, saunoen, kalastaen ja uiden.

Juhannus aamu alkoi huonosti juipeloitten luona Saimaan rannalla.

Olin viikkoa aiemmin vaihtanu startin siinä toivossa että hihna lopettaisi vinkumisen kun melkeen kaikki muu oli kokeiltu. Ajatuksena oli jos startti nappaa niin paljon virtaa käynnistäessä johtuen sisäisestä jumista että laturi alkaa heti startin jälkeen lataamaan täysillä, jolloin pito voi kirvota hihnalta. Pieni vaikutus oli vinkumiseen muttei silti tullut kuntoon.

Moottorin käynnistyttyä jäi tämä uusi startti pyörimään ittekseen. Sammutin moottorin, startti pyöri edelleen, yritin startata. Mitään ei tapahtunu. Sitten tulikin kiire. Savu alkoi nousta ratin takaa ja konehuoneesta. Äkkiä työkalut esiin ja akun napa irti.
Tein Sirviön Mikan avulla vianhakua liittyen flektin toimintaan kun tuossa kohtaa oli vielä epäilys että konehuoneessa olisi huutanut flektit. Tuikkasin akun navan takasin ja auto toimi.

Lähin kohti poria. Paskat housussa.
Ei täyttä varmuutta voisiko auto syttyä vauhissa tuleen.


Perille pääsin. Sanni ja kamppeet kyytiin ja kohti Yyteriä. Karvakavereita löyty matkalta.

Käytiin useampi mahollinen rantapaikka läpi, mutta päätettiin kuitenkin lähteä toisaalle makean veden ääreen.

Sauna pystyyn auringonlaskussa ja juhannusaatosta nauttimaan.

Aamulla satoikin vettä. Surkee homma kiipeilyn kannalta. Lähettiin kuitenkin aamupalan jälkeen kattelemaan, jos löytyisi kuivia sivuja kiviltä.

Karvakamuja taas tien varressa. Tulivat korvat lepattaen tervehtimään.

Välipala uuden kattoikkunan alla.

Siivekäs kaveri. Taustalla läjä mätiä omppuja.

Kostealta näytti siellä täällä.

Keli ikkuna oli kuitenkin päällä ja yksi kuiva kohta löytyi toiselta lohkareelta.

Kokeiltiin piruuttaan ekaa 6a reittiä ikinä. Muutoin sujui kyllä, mutta istumalähtö ei. Eli ei onnistumisia tuolla greidillä edelleenkään. Mutta ei annettu asian haitata. Pääasia että pääsi kiipeemään.

5+ istumalähtö onnistui lopulta muutaman yrityksen jälkeen. Eka todellinen takareittä repivä kantapää huukki kivillä minulle.

Pilvistä ja jyrinästä päätellen keli ikkuna alkoi olla käytetty. Kamat kasaan ja karkuun.

Sivuovi kun pamahti kiinni, ekat pisarat tippui tuulilasille. Ei keretty kuvasta ulos ennen kun alkoi tulla kaatamalla vettä. Nappi ajotus.

Sama myräkkä kauempaa.

Ajeltiin syrjempään päiväunille odottelemaan sateen lakkaamista.
Unien jälkeen suunnattiin luolaan.

Hilpastiin kaatosateessa takasin autolle.
Sitten nokka kohti merenrantaa ja kalaan. Käytiin useammassa paikassa kalassa, mutta ei nykyäkään mistään. Sitten saunomaan.

Kuutamo loisti taas horisontissa.

Aamulla tehtiin reilu 7km rantakävelylenkki paljain varpain.
Sanni sai juhannuksen ainoan saaliin paljain käsin. Kolmipiikki tms kenties.

Sitten alkoikin show kotiinlähdön alla.

Sanni manaili että hajoaisipa auto vielä niin ei tarttis taas lähtee eri kaupunkeihin. Kannattanee jatkossa varoa mitä toivoo. 😀

Yyterin teboililla tankkaamisen jälkeen startti antoi viimeisen rusauksen. Ei auttanu solenoidin naputtelu. Yritettiin työntämällä käyntiin. Huoltamolla oli monta avuliasta heppua ja tulivat työntöapuun. Saatiin auto hyvään vauhtiin, 3 pykälä silmään ja kytkin ylös. Auto pysähty kuin seinään. Moottori oli jumissa?!
Sanni työnsi sivuoven välistä b pilarista. Ovi oli toki lukossa perällä. Kukaan ei arvannu että kone olisi jumissa, joten kukaan ei osannu arvata että oven kanssa kävisi noin. Sannin vasen käsi rusentu ranteen ja kämmenen kohdalta sivuoven ja b pilarin väliin ja ovi meni ihan säppiin asti… Nainen piti saada sairaalaan ja auto ei liiku. Saatiin apua lähipiiristä nopeesti ja kiidätettiin Sanni sairaalaan röntgeniin. Haettiin samalla reissulla motikasta uusi startti takuuseen. Auto käyntiin ja hakemaan Sanni sairaalasta.

Moottorijumin aiheutti startin akselin päästä irronnut suojatulppa… Löytyi startin reiästä poikittain vauhtipyörän hampaan välistä.

Sanni jäi parantelemaan haavoja. Luut oli onneksi ehjiä.. Minun oli taas lähettävä kotiin. Nippanappa saman vuorokauden aikana kerkes kotiin ja seiskaan töihin aamulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s