Sekalainen viikko pakulla pitkin maita ja mantujaViikolla tiistai-torstai Helsingissä työreissulla opiskelemassa Scanian moottoriteknologiaa, Viikonloppu Valtteri Talvimyrskyn alkumainingeissa.

Kurssipäivän päätteeksi tiistaina päätin ajella Porkkalanniemeen. Oli nimittäin sattumalta tähtikuvausvehkeet mukana ja lupasi kirkasta yötä.

Niemi oli peilijäässä. Tiet, polut ja kalliot, jopa puun rungot. Konttasin pilkkihaalarit päällä ja kuomaset jalassa kalliolle lukien kallion kallistuksia, ettei tarvinnu lähtee uimaan.

Hetken pohdin mihin suuntaan kuvata, mutta Upinniemessä olleen sotaharjotuksen ja valosaasteen vuoksi päädyin Linnunradan ns pimeämpään, eli Orionin puoleen.
Kokosin kuvan 11 eri kuvasta. 10x 2min valotuksia liki pystyyn taivasta varten ja etuala on yksi 3min valotus kamera about vaakatasossa. Kaikki kuvattu 14mm polttovälillä.

Kuvasta voi bongata Andromedan galaksin, Seulaset heijastussumuineen, Kalifornia sumun, Lambda Orioniksen ja varmaan kaikennäköstä muutakin.

Kurssit taputeltiin ja perjantaina lähettiin kotikylille ettimään makkaranpaisto paikkaa. Kolme paikkaa kierrettiin ja joka paikassa oli metri lunta.

Päädyttiin luontopolun lähtöpaikan levikkeelle paistamaan makkarat pannulla.

Aamu valkeni

Sitten kohti Savitaipaletta.

Löydettiin leiripaikka!

Sil viisii

Anttikin saapui paikalle. Otettii pulkat mukaan ja lähettiin ajamaan umpihankeen auraamatonta tietä pitkin harjun juurelle.

Auto parkkiin ja mäkeen!

Jyrkkyyttä löytyi ihan tarpeeksi. Ei tarvinnu ylös asti mennä.

JYTKISTÄ

Sanni väisti puut täpärästi.

Timo saapu!

Sanni paisto ison läjän lettuja. Nannaa!

Valtteri Talvimyrsky maalasi järvimaiseman aika harmaaksi.

Kiuaskaan ei meinannu oikeen vetää, mutta lopulta sai hyvät lämmöt.

Aamulla taas pillit pussiin ja kotia kohti.

Herättiin 9 aikaan kun traktori kurvasi leiriin ja pöllytti meille lumilingolla väylän auki takasin parkkipaikalle. Lumityöt toimii rannalla paremmin kun kaupungissa!Prööt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s