Muutoksen tuulia!

Blogi kirjoituksien rinnalle on syntynyt uusi formaatti minun kohdalle. Liikkuva kuva. Hurahdin ajatukseen videografiasta. Tuntui siltä, että videokuvaaminen ja editointi mahdollistaa tarinan kerrontaa ja tunteiden välittämistä katsojalle aivan uudella tavalla. Ja erittäin mielenkiintoisella tavalla.

Viimeaikoina ja varmasti jatkossa enenevissä määrin keskityn toden teolla videokuvaamiseen ja valokuvaamiseen siinä sivussa mahdollisuuksien mukaan. Mikä milloinkin eniten kiinnostaa. Tarkoittaa blogitekstien osalta todennäköisesti hieman lyhyempiä stooreja ja rikkunaista kuvavirtaa, jotka on paikattu linkkaamalla video stoorin kylkeen.

Muutoksen tuuli on puhaltanut täten myös kameralaukun sisälle. Ennen 2022 kesän reissua ostin innostuksissani kokeeksi mukaan D7000 rungon 240 eurolla. Goprolla tuntui jo tarpeeksi hauskalle kuvata siinä kohtaa, mutta halusin pelata myös syväterävyysalueen kanssa ilman jumalatonta tynnyrivääristymää. D7000 ei ollu mikään järin kummonen kapine pimeässä tai edes hämärässä kun oli tottunu D3s:n musertavan hyvään valon keräys kykyyn. Reissun loppupäivinä oli varsin selvää kun tutkiskelin omaa pääkoppaa ja siellä vellovia ajatuksia, että uusi kamera on tulossa käyttöön nopeammin kuin arvaankaan..

Puntaroin muutamia eri vaihtoehtoja, jotka kaikki vaativat linssiadapterin toimiakseen minulla jo olevien objektiivien kanssa. Ensin olin melkolailla Sonyn A7sII:n kannalla. Vaikutti silti jotenkin pää eeltä louhokseen hyppäämiseltä vaihtaa rungon merkkiä vaikka adaptereja olikin olemassa. Sitten muistin. Nikoniltahan oli tullu jotain peilittömiä markkinoille jo useempi vuosi sitten. Tutustuin Z6, Z6II ja Z7 runkoihin. Kaikissa samankokoinen kenno, mutta Z6II ja Z7 oli megapixeli jyriä. Äkkiä mietittynä Z6:n pikselit olisivat noihin kahteen verraten tuplaten isompia, niitä kun oli puolet vähemmän. Ja puolet vähemmän tarkoittaa silti puolet enemmän kuin D3s:ssä. Z6 vaikutti näistä kolmesta parhaalta vaihtoehdolta pimeään ja erityisesti videokuvaamiseen. Automaattitarkennus oli mysteeri videopuolella, mutta se ei oikeestaan häirinny ostovaiheessa yhtään kun olin jo opetellu manuaali tarkennusta D7000 kanssa koko männä reissun.

Painoin tilausnappia 8000 ruutua kuvatellu käytetylle laitteelle, sekä FTZ adapterille.

Äkkiseltään kun pääsi hypistelemään ensimmäistä kertaa ikinä kameraa joka ei ole jo entuudesaan 10 vuotta vanha, tuntui että hymy ei laannu. Kosketusnäyttö ja kaikki..täh.

Pimeässä pääsin kokeilemaan kuvien osalta myös. ISO8000 oli yhtä rakeeton kuin D7000:n ISO800. Tai D3s:n ISO3200. Melkonen härveli. Ja hyvä niin. Toivon että onnistun kuvaamaan tulevaisuudessa liikkuvaa kuvaa ilman timelapsea revontulista esimerkiksi.

Linnunrata testikuva. Yksittäinen valotus, 25sek, ISO8000, f/2,8.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s